Nieuwe regels per 01.01.2019?

Bevestigen huidtype door dokter of skin sensor

Het huidtype moet worden bevestigd door een medisch getuigschrift (arts) en de consument bezorgt dit aan het zonnecentrum
OF 
dit kan ook gezamenlijk door de onthaalverantwoordelijke en de consument bepaald worden, op voorwaarde dat het centrum over een toestel voor het bepalen van de huidgevoeligheid beschikt

FeBelSol is de partner bij uitstek

voor de overheid en voor alle organisaties die betrokken zijn bij de regelgeving over het gebruik van UV-lampen, de gezondheid van de consument en de controlediensten.

Aanspreekpunt

Voor alle in het UV-debat betrokken partijen treden wij op als officieel aanspreekpunt

0.3 Metingen

FeBeSol leden kunnen op eenvoudig verzoek hun apparaten laten uitmeten ivm EU 0.3 norm

Downloads

Wij houden onze leden op de hoogte van de vigerende wetgeving en eventuele updates

Scholing

In samenwerking met ESA stellen wij onze leden binnenkort een e-learning module ter beschikking

Procedure voor de Raad van State loopt door!

Febelsol vraagt nu aan de Raad van State om de procedure voort te zetten en zich uit te spreken over haar inhoudelijke bezwaren. De Raad van State zal bijgevolg nog moeten besluiten of het KB van 24 september 2017 in overeenstemming is met de hogere wetgeving.
 
Het KB van 24 september 2017 blijft voorlopig gelden omdat de Raad van State het KB niet heeft geschorst in afwachting van een arrest over de vordering tot vernietiging. Alle zonnecentra moeten het KB van 24 september 2017 dan ook correct naleven in afwachting van een uitspraak over de vordering tot vernietiging.

Lees hier het volledige artikel
hanvanderrhee.png

Over FeBelSol

FeBelSol, de Belgische vereniging van zonnebankuitbaters, wil de kwaliteit en de veiligheid van het zonnen bevorderen door een code voor Goede Praktijken toe te passen met duidelijke en concrete regels over de werking van een zonnebankcentrum, door een interne controle van haar leden en ook door het superviseren en organiseren van de opleiding van het personeel.

Ook objectieve en heldere uitleg aan de consument komen bij FeBelSol op de eerste plaats.

www.febelsol.org

©2018 FeBelSol vzw asbl - KBO.0629.959.372 - Let's Go For Qualty!
Hoveniersstraat 34A 2840 Rumst Belgium

Search